fbpx
Naturguidning på Gotland - upplev smultronställena

En kunnig naturguide från GotlandNature  leder dig till de vackra okända ställena för din naturupplevelse. Vi har naturguider som är specialiserade på fågelskådning, fossiler, botanik och fjärilar. En naturguidning tar dig till vackra platser runt hela Gotland. Guiden ger förslag på upplägget för exkursionen beroende på årstid och väder. Kombinera gärna en utflykt med fågelskådning, vandring längs stränderna och en utelunch vid en vacker plats. Vi hämtar dig vid färja, flyg eller hotell och tar dig direkt ut i naturen. Unna dig en naturguidning på Gotland.

Natur på Fårö

Fårö har mycket att erbjuda vid sidan av sina raukar och långa sandstränder. Ängshöken, som här har sitt starkaste fäste på Gotland, ses regelbundet jaga över alvarmarkerna. Norsholmen med sitt rika bestånd av häckande måsar och tärnor bjuder på fina strandängar och en gammal utskeppningsanläggning av kalksten.

Njut av Gotlands magiska platser

Naturguidning på Gotland: Skärfläckor, Recurvirostra avosetta. Foto: Torsten Green-Petersen.
Skärfläckor. Foto: Torsten-Green Petersen.

Smultronställen

Många härliga smultronställen hittar vi på östra och södra Gotland, perfekt för en heldags guidetur. Närsholmens savannliknande strandängar, där Tarkovskij spelade in Offret, visar året om en imponerande rikedom på fåglar och växter. Storsudret med Faludden och Hoburgen mäter sig bra med södra Öland som ett av Sveriges bästa områden för rastande fåglar. Vår och höst ringmärks fåglar vid Sundre fågelstation vid Hoburgen. En naturguide tar dig till de finaste, lite okändare platser. Det spelar ingen roll om du mest är intresserad av fåglar, botanik, fossiler eller bara vill uppleva ensamhet och stillhet i naturen. Missa heller inte Karlsös fågelberg.

Naturguidning på Gotland: Fågelskådning i Västergarn. Foto: Jim Sundberg/GotlandNature.Com.
Vår guide tar dig till Gotlands smultronställen.

Naturguidning på Gotland

Vi skräddarsyr din upplevelse beroende på vad du vill ha ut av dagen. Du bestämmer var vi tillbringar dagen. Självklart kommer vi med förslag. Tillsammans lägger vi upp ett program.
 

Ingår

  • Erfaren fågel-, fjärils-, fossil- eller botanikguide.
  • Möte vid färja, flyg eller boende.
  • Alla transporter.
  • Lunch och fika.
  • Lån av kikare.
Naturguide: göknycklar (Anacamptis morio).
Göknycklar (Anacamptis morio).
Naturguide:Drew och Serena med GotlandNature på Närsholmen.
- Vi hade en riktigt härlig upplevelse på Närsholmen. Jim från GotlandNature visade oss en kungsörn som satte skräck i skärfläckorna. Kul också att se inspelningsplatsen för Tarkovskijs "Offret". - Drew and Serena Bury, US.

Priser och bokning

Kontakta oss om du vill ha förslag på upplägg!

Dagspris: 1650 kr per person. Minimidebitering 5900 kr.

Boka din naturguidning på Gotland här.